Mengapa Anda perlu melabur dalam Cryptocurrency Malaysia

Bitcoin, mata wang kripto pertama, direka bentuk untuk beroperasi dengan cara yang telus dan terpencar. Dari segi nilainya, pertumbuhan Bitcoin adalah ketara sejak pelancarannya, pergi ke sini! Ini membawa kepada kelahiran kategori aset baharu. Kelas aset ini mencapai kemuncaknya sepanjang masa pada Dis 2017, apabila ia mencecah hampir $20000. Hari ini, harga semasa ialah $9950. Bitcoin mempunyai pulangan pelaburan lebih daripada 7252%. Selama bertahun-tahun, ia sentiasa mengatasi prestasi hartanah, saham dan bon. Dalam jangka panjang, melabur dalam mata wang kripto membolehkan anda mempelbagaikan dan meningkatkan keuntungan anda. Kemeruapan yang tinggi dalam pelaburan mata wang kripto membuatkan kebanyakan pelabur berhati-hati. Walau bagaimanapun, anda boleh menemui 5 sebab yang baik untuk membeli mata wang kripto.

Mata wang kripto ialah kelas aset terkemuka

Bitcoin adalah satu-satunya aset utama yang telah menyaksikan ROI lebih besar daripada 7252%. Bitcoin masih mengatasi prestasi komoditi, termasuk emas dan minyak. Oleh itu, pelabur Bitcoin mampu memperoleh pulangan yang lebih tinggi daripada Bitcoin berbanding dengan mana-mana aset lain. Bitcoin, ia difikirkan, berada di ambang pertumbuhan besar-besaran dalam lima tahun akan datang. Pelaburan mata wang kripto mempunyai potensi untuk memberikan pulangan yang selesa untuk masa hadapan.

Mata wang kripto yang kurang nilai

Mata wang kripto kini dinilai rendah. Modal pasaran semasa ialah $271 Billion. Emas bernilai $7 Trilion manakala saham mempunyai nilai lebih $30 Trilion. Pakar meramalkan bahawa permodalan pasaran saham dan emas akan menjadi $5 Trilion dolar menjelang 2024. Jelas sekali bahawa mata wang kripto adalah pilihan pelaburan yang menarik, kerana ia menawarkan pulangan yang tinggi.

Teknologi Blockchain – Inovasi terkini

Sebagai teknologi, blockchain telah kukuh pada masa kini dan akan datang. Teknologi yang terdesentralisasi, boleh disesuaikan dan berskala, blockchain telah mendapat populariti dalam hampir setiap industri. Teknologi ini juga membawa aset digital dan kontrak pintar. Rangkaian pembayaran platform dagangan dibina di atas rantaian blok. Kitaran teknologi Gartner menjanjikan bahawa mana-mana teknologi baru muncul akan berkembang. Pertumbuhan inilah yang akan membuka potensi penuh cryptos.

Penerimaan Bitcoin telah meningkat dengan pesat

Pertukaran mata wang membolehkan pemindahan tanpa sempadan antara individu tanpa sebarang perantara dan mengekalkan tahap privasi yang tinggi. Mata wang kripto kini boleh digunakan untuk transaksi harian, seperti semua bentuk pembayaran digital yang lain.

Mata wang kripto dijangka meningkat nilainya

Bitcoin adalah satu-satunya aset yang menyaksikan kenaikan harga yang lebih besar dan lebih pantas daripada yang lain. Bitcoin membolehkan pelabur awal mendapat keuntungan lebih 7000%. Mekanisme separuh telah membolehkan keuntungan yang tinggi dalam tempoh masa yang singkat. Bitcoin akan dikurangkan separuh lagi dalam beberapa bulan akan datang, dan peredarannya boleh turun sebanyak 50 peratus setiap empat tahun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *