Memastikan Keputusan Dengan Pengasuh – Tawaran Pengasuh

Keseluruhan proses menggaji pengasuh boleh mengecewakan, tetapi 1 peranti yang anda boleh gunakan sebagai majikan ialah kontrak pengasuh, yang akan menyokong untuk memastikan bahawa semua frasa dan situasi kerja diiktiraf oleh anda dan pemohon pengasuh secara sama rata sebelum ini menggunakan perkhidmatan daripada. Kesilapan terbesar yang mungkin anda lakukan melalui prosedur pemilihan pengasuh adalah kekal tidak tepat atau tidak jelas tentang jangkaan. Bercakap mengenai fesyen yang tidak rumit dan langsung menggunakan pengasuh anda dari awal akan membantu memastikan anda tidak akan menemui kejutan yang tidak menyenangkan pada masa hadapan untuk kedua-duanya berkumpul. Mari kunjungi https://www.sitly.my/ms/ untuk menemukan pengasuh terbaik pilihan Anda .

Komunikasi adalah penting

Hanya satu daripada faktor penting anda bagi perkongsian ibu bapa-pengasuh yang menguntungkan adalah interaksi yang jelas dan terbuka. Orang yang memupuk persekitaran di mana interaksi bukan sahaja diramalkan, tetapi dipuji akan menjadi contoh dengan pengasuh dan anak-anak muda sebagai tambahan. Perjanjian pengasuh radikal yang mungkin dipersetujui sebelum sistem pemilihan adalah menyeluruh akan menjadi tindakan benar pertama dalam hubungan romantis pengasuh-keluarga yang berjaya.

Terima kasih terhadap persekitaran kerja yang tidak tradisional bagi kebanyakan jawatan pengasuh, pengasuh akan sering diramalkan beroperasi jam ganjil dan juga sempadan jangkaan di antara saudara-mara serta pengasuh pasti boleh kabur. Ini betul untuk semua pengasuh, tetapi terutamanya untuk pengasuh yang tinggal dalam. Kontrak pengasuh harus benar-benar mewujudkan sempadan ini dengan betul dengan permulaan untuk memastikan bahawa kedua-dua pihak selesa dalam menyedari apa yang diharapkan. 1 mengenai punca utama pertikaian dan, akhirnya, perolehan pengasuh yang lebih tinggi cenderung kepada ibu dan bapa yang membuat kejutan, dan, bagi pengasuh anda, permintaan yang tidak munasabah daripada bentuk waktu tambahan atau tanggungjawab tambahan. Dari segi keluarga, ibu dan ayah kadangkala tidak berpuas hati dengan pengasuh yang menggunakan kereta mereka untuk urusan peribadi, keluar rumah tanpa kebenaran, menjemput segera syarikat ke kediaman atau membuat pembelian yang tidak diluluskan. Selalunya, pengasuh cenderung untuk tidak berkonfrontasi, apabila ibu dan bapa mungkin pantas menegur pengasuh yang berkelakuan di luar frasa yang diramalkan oleh keluarga. Ramai pengasuh akan menjauhkan diri daripada konflik dan enggan membincangkan masalah atau ketidakpuasan hati mereka dengan kedudukan mereka, membolehkan tekanan wujud ke arah tepat di mana mereka boleh berhenti kerja secara tiba-tiba dan bukannya berusaha untuk menyelesaikan pertikaian.

Kedua-dua anda dan pengasuh anda boleh mengelakkan isu seperti ini dengan bersetuju dengan kontrak pengasuh bersama sebelum proses pemilihan selesai. Perjanjian pengasuh yang sangat berkesan mesti termasuk pernyataan terperinci yang menggariskan tugas pengasuh dan jangkaan anda berkaitan dengan disiplin diri, pengembangan dan pembangunan rumah tangga. Ia benar-benar harus memberikan rasionalisasi intensif dalam gaji, ganjaran dan tarikh perbelanjaan pengasuh anda, bersama-sama dengan sebarang potongan untuk cukai yang dikenakan, Keselamatan Sosial dan pelan insurans kesihatan. Satu kesilapan tertentu yang dilakukan oleh ramai orang dengan pekerjaan pengasuh ialah menolak untuk memfailkan cukai yang sewajarnya dan membayar pengasuh “di luar buku”. Ini adalah peralihan yang tidak baik yang boleh menjejaskan ahli keluarga serta pengasuh dan mendapat harga jualan yang besar secara fiskal kerana caj dan denda jika anda diaudit. Seperti gambaran keseluruhan yang dikenakan untuk pelbagai jenis cukai kerja dalam perjanjian pengasuh memastikan setiap perayaan individu mengetahui tentang cukai yang bertanggungjawab untuk dilindungi. Selain itu, adalah penting untuk mengkaji keperluan negeri anda untuk hilang upaya, pengangguran dan perlindungan pampasan pekerja untuk pengasuh.

Di samping itu, kontrak pengasuh harus benar-benar menentukan jam berfungsi dan sama ada anda bergantung atau tidak pada beberapa kebolehsesuaian mengenai bila-bila masa anda akan pulang ke rumah setiap petang atau jika anda memerlukan pengasuh anda untuk berada dalam panggilan. Jika anda menentukan jam, anda perlu memasukkan jumlah jam untuk setiap minggu layak sebagai masa di luar peraturan dan berapa gaji yang akan diterima oleh pengasuh untuk majlis tambahan.

Senarai berikut memperincikan masalah penting untuk ditangani dan terdiri daripada semasa dalam perjanjian pengasuh:

Upah: Tunjukkan gaji pokok pengasuh serta garis masa jangkaan keluarga untuk kritikan gaji berdasarkan pencapaian pengasuh terhadap rancangan yang dipersetujui.
Faedah: Kuantiti masa sakit, peribadi dan percutian yang akan pengasuh dapat? Adakah terdapat peruntukan untuk cuti berbayar sekiranya berlaku kecemasan kesihatan tertentu atau keseluruhan? Adakah jumlah masa cuti akan dinaikkan berdasarkan masa yang mencukupi pengasuh akan bekerja untuk keluarga itu?
Mewujudkan rutin yang dibayangkan selama beberapa jam dan terdiri daripada peruntukan untuk keluar dan prasyarat yang diperlukan untuk pemberitahuan jika situasi khas memerlukan jam tambahan yang tidak dijangka.
Garis panduan untuk digunakan kenderaan saudara, bersama-sama dengan peruntukan untuk insurans kereta–jika pengasuh mungkin memohon kereta miliknya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *